Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De zoektocht naar een nieuwe uitdaging roept vaak veel vragen op. Over het proces van solliciteren, maar vooral ook over wat te verwachten van een nieuwe werkgever. We hopen dat deze site je een inkijkje heeft gegeven in de dynamiek van dpo2, dat smaakt naar meer. Hieronder nog een aantal veel gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact op met ons recruitment team.

Werken bij dpo2

Werken bij dpo2 betekent dat jij regie neemt over jouw loopbaan en dat je jouw cv een boost geeft. Door de diversiteit aan klanten en opdrachten kun je in korte tijd veel ervaring op doen. Daarnaast krijg je veel vrijheid, flexibiliteit en hele gezellige collega’s. Wat je niet krijgt zijn sales targets. Onze klanten blijven doorgaans lang bij dpo2, waardoor je voor langere tijd verbonden bent aan klanten en echt impact kunt maken, zonder iedere minuut te hoeven verantwoorden. In de praktijk worden we door die klanten vaak weer aanbevolen bij andere klanten. Ook signaleer je bij bestaande klanten misschien extra behoefte, die ingevuld kan worden door collega’s van een andere business unit. Niet om te scoren, maar omdat je op je collega’s kunt bouwen en weet dat ze je klant vooruit gaan helpen.

In onze vacatures staan de belangrijkste arbeidsvoorwaarden uitgelicht en op deze pagina kun je meer lezen over wat wij bieden.

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Daarom investeren we in opleidingen en cursussen. Ook hebben we een eigen coach in dienst die we in kunnen zetten als jij eens met iemand in gesprek wilt.

Alles is mogelijk in goed overleg met de klanten waar je voor gaat werken. We werken volledig cloud based en zorgen voor een laptop.

Medewerkers die “regie” kunnen nemen over de HR-vraagstukken van hun klanten, de bijbehorende werkzaamheden en over hun eigen ontwikkeling. Dat vraagt om een dosis lef en flair, om je klanten gevraagd en ongevraagd te adviseren én om te werken aan je eigen ontwikkeling. Omdat je als extern adviseur vaak op pad bent, bepaal je grotendeels zelf hoe je jouw functie en werkdagen invult. Dat vraagt om goed kunnen prioriteren. Ook is het belangrijk dat je je comfortabel voelt om je als een soort kameleon aan te passen aan de verschillende bedrijfsculturen van onze klanten. En last but not least; onze medewerkers zijn ook altijd te porren voor gezelligheid, dus dat zoeken we ook in een nieuwe collega.

Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. Zo hebben we een online dpo2 academie, toegang tot allerlei kennisportals en denken graag mee over aanvullende opleidingen en/of cursussen. Ook kijken we graag met je mee welke opdrachten, klanten of projecten het beste bij jouw ambities passen. In dit kader werken met een ‘oei ik groei’ boekje. Dit boekje staat volledig in het teken van jouw persoonlijke groei. Je kunt hierin jouw ambities noteren zodat je deze met jouw leidinggevende kunt bespreken.

Als je bij dpo2 start ontvang je ons introductieprogramma. Hierin staat uitleg over jouw eerste dag, week, maand en half jaar toegelicht. Het is met name een inspiratie document om jou op weg te helpen, want ook over het introductieprogramma neem je zelf de regie. Zo kun je je weg vinden en je rol pakken binnen dpo2, op een manier die bij jou past. Ook koppelen we je aan een buddy. Iemand bij wie je altijd terecht kan met jouw vragen. Je buddy leidt je de eerste werkdag rond en legt je het introductieprogramma uit.

Solliciteren bij dpo2

Alle vacatures die op onze website staan, staan nog open. 

Het ligt eraan welke functie eisen er ontbreken. Je kunt altijd solliciteren, wij zullen je in de terugkoppeling aangeven waarom we wel of geen match zien.

Zeker! Je kunt een open sollicitatie insturen, waarin je vertelt wie je bent, wat je gedaan hebt, wat je graag wilt doen en waarom je een aanvulling bent voor het team van dpo2.

Dat kan zeker, je kunt hier een vacature alert aanmaken.

Je kunt altijd contact opnemen met ons recruitment team om hierover te sparren. 

Als je in jouw eindjaar zit, heeft het zeker zin om te solliciteren.

We werken graag samen met stagiairs, zowel voor een derde jaars meeloop stage als voor een afstudeerstage. Via onze sollicitatiepagina kun je solliciteren naar een stage.

Dpo2 Recruitment + Interim adviseert en bemiddelt interim HR professionals. Hier vind je huidige interim opdrachten.

Dit is zeker mogelijk. In verband met continuïteit van onze dienstverlening naar onze klanten is het minimum echter wel 24 uur per week.

Nee, een cv is niet verplicht. Het is voor ons wel prettig te weten wat je aan ervaring meebrengt. Daarvoor mag je ook verwijzen naar jouw LinkedIn profiel. En ook een uitgebreide motivatiebrief is geen must, maar we zijn natuurlijk wel benieuwd waarom je graag voor dpo2 zou willen werken.

Wat je het beste kunt doen is op één functie solliciteren en in je motivatie kenbaar maken dat je ook interesse hebt in andere functies of locaties.

Dat ligt aan de reden van afwijzing. Wil je weten of het nog mogelijk is, neem dan contact op met ons recruitment team.

Je krijgt meteen een geautomatiseerde email om je te laten weten dat je sollicitatie goed is ontvangen in ons systeem. Vervolgens streven wij ernaar om binnen 5 werkdagen inhoudelijk te reageren. 

In iedere vacature staat onze sollicitatieprocedure toegelicht. Onze procedures zijn maatwerk en ook afhankelijk van jouw wensen. Er volgen in ieder geval twee gesprekken, maar mocht jij behoefte hebben aan meer gesprekken, om een keuze te maken, dan regelen we dat.

Een eerste gesprek is bij dpo2 altijd tweeledig, niet alleen voor ons om jou te leren kennen maar zeker ook voor jou om ons beter te leren kennen. Zo kunnen we samen inschatten of we bij elkaar passen. Tijdens het eerste gesprek zullen we natuurlijk ook vragen stellen over jouw werkervaring en opleidingen en hoe je bent als persoon.

In ieder geval verdieping en kennismaking met meerdere andere collega’s. Verder bepalen we samen wat er nog besproken moet worden om een zo compleet mogelijk beeld te geven van het werken bij dpo2 en hoe jij daarin zou kunnen passen. Allemaal met als doel om nog beter geïnformeerd te kunnen bepalen of we bij elkaar passen.

Soms inderdaad al tijdens de sollicitatieprocedure, om je nog beter te leren kennen. En sowieso wanneer je in dienst komt. Dit doen we met name om jou meer inzicht in jezelf en jouw kwaliteiten te geven. We zetten mensen namelijk graag in hun kracht en een assessment helpt ons daarbij. Dpo2 collega’s delen hun assessment profiel met elkaar, als een soort gebruiksaanwijzing. Die openheid en transparantie is kenmerkend voor onze open cultuur en helpt ons elkaar scherp te houden en onze eigen talenten te ontwikkelen. 

Je geeft zelf bij de sollicitatie wel of geen toestemming om jouw gegevens te bewaren. Wanneer je hier wél toestemming voor geeft blijven jouw gegevens een jaar bij ons in het systeem. Als we dan een andere vacature voor je hebben, kunnen we zelf contact met je opnemen. Maar zie je in de tussentijd een andere passende vacature bij ons, waarover we je nog niet gebeld hebben, bel dan vooral zelf ook nog even.