Onze mensen
Onze mensen
Anke Kouwenberg, Personeel + Organisatie Regisseur:

Doordat ik zelf de regie kan nemen kan ik mijn werk ook goed combineren met het moederschap.

Sinds april 2009 werk ik voor dpo2 als Personeel + Organisatie (P+O) Regisseur en dat doe ik met veel plezier. Dpo2 is mijn eerste werkgever, na mijn studie Human Resource Management. Alles wat ik in de praktijk heb geleerd heb ik dus bij dpo2 geleerd! 

Waar ben je op het moment vooral mee bezig?   

In mijn functie als P+O Regisseur ben ik verantwoordelijk voor diverse zaken, afhankelijk van de klantvraag. Alles van personeelsadministratie tot advies, helpen bij het opzetten van een OR, advies geven over salarissen en het salarishuis, HR-processen stroomlijnen en efficiënter maken, digitalisering van de administratieve processen. Naast mijn werkzaamheden voor mijn klanten ben ik ook interne ISO auditor en pak ik ook andere interne dpo2 projecten op. Daardoor voel ik me extra betrokken bij dpo2. 

Waarom werk je met plezier bij dpo2?

De reden dat ik met veel plezier werk bij dpo2 is door de afwisseling aan klanten en opdrachten. Het kan per dag verschillen wat de meeste aandacht vraagt. Het is ook leuk om telkens met andere collega’s samen te werken. Soms zit je ook alleen bij een klant maar dan heb je altijd een zogeheten schaduw manager of een andere collega waar je mee kunt sparren. Zo leer je die collega’s ook beter kennen. Ook vind ik het prettig dat we binnen dpo2 korte lijntjes hebben. 

Hoe zou je cultuur bij dpo2 omschrijven?

De cultuur van dpo2 ervaar ik als laagdrempelig. Omdat onze MT leden en managing partners ook meewerken bij onze klanten, weten ze ook echt wat er speelt. 

Wat betekent werken bij dpo2 voor jou?  

Binnen dpo2 werken we op basis van “zelf regie nemen”. Voor mij betekent dat, dat ik de klant meeneem in waar ik mee bezig ben en waar de pijnpunten en aandachtspunten liggen. Maar het betekent voor mij ook dat ik mijn leidinggevende meeneem in hoe het gaat en wat ik bijvoorbeeld nodig heb om mijn werk goed uit te kunnen voeren. Om regie te nemen zul je wel zelf verantwoordelijkheid moeten nemen. Doordat ik zelf de regie kan nemen kan ik mijn werk ook goed combineren met het moederschap. Als je zelf regisseert dan kan bijna alles. Zeker als je zelf goed kunt aangeven wat je wil en wat je leuk vindt.

Toen ik bijvoorbeeld begin vorig jaar aangaf dat het tijd was voor een andere klant, werd er echt goed met me meegedacht en rekening gehouden met mijn wensen en ambities. Heel fijn dat daar ruimte voor is. Het was namelijk zowel voor mij als voor mijn klant best een grote verandering. Ik had zo lang bij dezelfde klant gewerkt, dat het bijna voelde als een soort uitdiensttreding. Maar met behulp van onze interne coach en oprechte betrokkenheid bij mijn persoonlijke ontwikkeling, heb ik die opdracht goed af kunnen sluiten en werk ik sindsdien aan diverse mooie nieuwe opdrachten. Op die manier heb ik mezelf, sinds mijn indiensttreding, op alle vlakken van het HR werkveld kunnen ontwikkelen. En dat wordt gewaardeerd. Ik vind het fijn om erkenning voor mijn werk te krijgen. 

Waar ben je trots op?

Waar ik vooral trots op ben is wat een grote club we inmiddels zijn en dat alle specialismen van HR vertegenwoordigd zijn. Toen ik destijds begon bij dpo2, werkten we met ongeveer 12 collega’s, nu bijna 75. Al die collega’s delen een zelfde bedrijfsmatige visie op HR en spreken dezelfde “taal”. Je kunt daardoor ook altijd bij collega’s terecht voor advies of sparren.