Onze mensen
Onze mensen
Bart Houben, Personeel + Organisatie Regisseur:

Misschien lijkt een functie als extern adviseur eenzaam, maar je hebt bij dpo2 echt alle collega’s achter je staan. Daardoor sta ik er nooit alleen voor.

Sinds augustus 2021 werk ik bij dpo2 als Personeel + Organisatie (P+O) regisseur. Ik heb ook mijn derde jaars stage en afstuderen bij dpo2 gedaan, dus super fijn dat ik vervolgens in dienst mocht komen voor een vaste functie.

Waar ben je op het moment vooral mee bezig?     

Als (afstudeer)stagiair was ik verantwoordelijk voor uiteenlopende taken bij twee verschillende klanten. Bij de ene klant werkte ik op het hoofdkantoor en was ik vooral operationeel en administratief bezig. Bij de andere klant mocht ik bijdragen aan beleidsmatige en strategische taken. Bij beide klanten werkte ik samen met dpo2 collega’s. Dit vind ik erg prettig, dit helpt me in mijn ontwikkeling. Momenteel ben ik bij een van deze klanten tijdelijk weer terug aan de slag, maar nu als regisseur. Ook werk ik graag mee aan projecten voor dpo2 zelf, zoals bijvoorbeeld het onboarding project. Momenteel krijg ik de kans om bij de business unit Arbeidsvoorwaarden + Salaris mee te lopen om mijn kennis te vergroten. 

Waarom werk je met plezier bij dpo2?

De reden dat ik met veel plezier werk? Heel veel dingen! Ik heb dpo2 sinds mijn eerste stage in het derde jaar al als een heel fijn bedrijf ervaren. Het dpo2 DNA spreekt me ook erg aan. Ik vind het heel fijn dat ik zelf regie mag nemen. Misschien lijkt een functie als extern adviseur eenzaam, maar je hebt bij dpo2 echt alle collega’s achter je staan. Daardoor sta ik er nooit alleen voor. Er is altijd iemand bereid om te helpen. De collega’s zorgen daarnaast ook voor veel gezelligheid. Ook de vrijheid om 32 uur per week te kunnen werken vind ik prettig. 

Hoe zou je cultuur bij dpo2 omschrijven?

De cultuur van dpo2 zou ik omschrijven als open, met veel kennis en behulpzame collega’s. Er zijn korte lijntjes en er heerst een no-nonsense sfeer. De openheid zorgt er bij mij voor dat ik de ruimte krijg om echt te mogen zijn wie ik ben, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Er wordt gekeken naar mijn talenten en interesses zodat het soort opdracht of klant daarop afgestemd kan worden. Daardoor kan ik steeds meer in mijn kracht staan. Ik krijg de ruimte om opleidingen te volgen daardoor voelt het voor mij alsof er eindeloze mogelijkheden zijn.

Wat betekent werken bij dpo2 voor jou?  

Binnen dpo2 werken we op basis van “zelf regie nemen”. Voor mij betekent dat ondernemend zijn, initiatief tonen en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Het is belangrijk om in oplossingen te denken en je tijd zelf goed in te delen.    

Waar ben je trots op?

Dat we het echt allemaal samen doen. Er heerst een fijn gevoel van samenhorigheid en ik ben trots op de unieke manier van samenwerken en het DNA van dpo2.

Daardoor heb ik me sinds mijn indiensttreding ontzettend kunnen ontwikkelen. Ik kan nu veel beter inschatten waar mijn sterke punten liggen en in wat voor soort werkomgeving ik het prettigst en daardoor het beste werk.