Onze mensen
Onze mensen
Imke van Genuchten, Verzuim Regisseur:

Ik krijg de ruimte om mezelf te zijn en krijg ook de juiste begeleiding en kansen om mezelf te blijven ontwikkelen. Soms ben ik wel in het diepe gegooid, maar daar heb ik veel van geleerd!

Sinds september 2021 werk ik met veel plezier voor dpo2 als Verzuim Regisseur. Voordat ik bij dpo2 werkte was ik planner bij een uitzendbureau.

Waar ben je op het moment vooral mee bezig?    

In mijn functie als Verzuim Regisseur voer ik adviesgesprekken met werkgevers (met name HR afdelingen), heb ik contact met medewerkers over hun ziekmelding, doe ik dossier analyses om vervolgens optimaal te kunnen adviseren en ook doe ik een stukje administratie, zoals het inplannen van spreekuren bij de bedrijfsarts. Ook geef ik sinds kort verzuimtrainingen op locatie geven. Ik werk veel vanuit ons kantoor in Eindhoven en daarnaast bij de klant op locatie. 

Waarom werk je met plezier bij dpo2?

De reden dat ik met veel plezier werk? De afwisseling in werkzaamheden, klanten en het soort gesprekken dat ik met ziekgemelde medewerkers voer. Het geeft me voldoening als ik iets kan bijdragen aan het herstel van mensen. En laten we ook zeker de collega’s en de fijne werksfeer niet vergeten; er is veel ruimte voor gezelligheid! Ook na werktijd op de vrijdagmiddagborrel of op de jaarlijkse dpo2 dag waarbij alle collega’s aanwezig zijn. 

Hoe zou je cultuur bij dpo2 omschrijven?

De cultuur van dpo2 past erg goed bij me. Ik mag mijn werk uitvoeren zoals ik dat zelf graag doe, ik mag daarin veel zelf bepalen en ervaar daardoor veel vrijheid. Ook mag ik ideeën aandragen en initiatief nemen, dat werkt voor mij erg prettig.

Wat betekent werken bij dpo2 voor jou?  

Binnen dpo2 werken we op basis van “zelf regie nemen”. Voor mij betekent dat, dat ik zelf initiatief kan nemen in het soort projecten waar ik aan zou willen bijdragen of het soort klanten waar ik voor werk. Daardoor heb ik veel invloed op hoe mijn werkdag eruit ziet. Daarnaast kan ik zelf inschatten wanneer ik aan de bel moet trekken. Bijvoorbeeld als ik behoefte heb aan meer hulp of begeleiding, maar ook als het even niet goed gaat. 

Sinds mijn indiensttreding heb ik mezelf ontwikkeld op het gebied van casemanagement. Dit was nieuw voor mij, ik heb de CROV (Casemanager Regie Op Verzuim) opleiding mogen volgen en daarnaast heb ik veel kunnen leren van mijn ervaren collega’s. Het werkt heel prettig dat ik mezelf aan hen kan optrekken, de collega’s denken graag mee en maken tijd voor je. 

Waar ben je trots op?

Waar ik vooral trots op ben is dat ik de ruimte krijg om mezelf te zijn en dat ik de juiste begeleiding en kansen krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Soms ben ik wel in het diepe gegooid, maar daar heb ik veel van geleerd!