Vakgebieden

Digitalisering + Technologie

Wij helpen onze klanten met het inzetten van gerichte en effectieve digitale HR-technologie. Dit varieert van point solutions (specifieke proces oplossingen) tot integrale HR-systemen. Met meer dan 450 aanbieders van HR-technologie in Nederland wordt het maken van de juiste keuze voor onze klanten steeds moeilijker. De collega’s van dpo2 Digitalisering + Technologie hebben ruime ervaring met selectie, inrichting en implementatie van diverse HR-systemen.

We werken met diverse toonaangevende systemen, maar vervullen voor onze klanten altijd de rol van “guardian angel”, door transparant en onafhankelijk samen de meest efficiënte en (kost) effectieve digitale oplossing te selecteren. Digitalisering is daarbij geen doel op zich, maar een middel om het HR werk efficiënter en effectiever in te richten, waardoor de HR-professionals meer tijd krijgen voor inhoudelijke interactie met medewerkers. Bijkomend voordeel is dat de bijbehorende data ons ook helpen om de toegevoegde waarde van P+O zichtbaar te maken. 

Is dit jouw vakgebied? Bekijk dan hier de vacatures voor de Business Unit Digitalisering + Technologie, voor meer info over de specifieke functies.

Erik van Leeuwen
Erik van Leeuwen - BU Director Digitalisering + Technologie:

"Veel HR-professionals hebben meer affiniteit met HR-beleid en mensen dan met cijfers en HR-technologie. Met een efficiënte inzet van de juiste HR-systemen hou je meer tijd over voor inhoudelijke, betekenisvolle interactie met je mensen. HR-Analytics, de cijfermatige kant van HR biedt bovendien enorme kansen. Met inzicht in de HR-data van jouw organisatie, weet je altijd wat er speelt en maak je betere beslissingen. Vanuit de Business Unit Digitalisering + Technologie werken we vaak als verlengstuk van onze P+O collega’s bij hun klanten en werken dan uiteraard nauw samen om tot de beste  oplossing te komen. Ben jij digitaal vaardig en hou je van HR? Dan nemen we je graag mee in HR-tech oplossingen en de vele mogelijkheden die deze bieden."